Mediteren met live-muziek

Graag heb ik bij de lessen die ik geef wat muziek aanstaan. Rustige ambient, verstilde pianoklanken van onder meer Nils Frahm en Brian Eno. Soms als ik thuis mijn yogaronde doe, kies ik voor wat meer uptempo muziek: zolang maar het maar enigszins repeterend is, kan ik er wel wat mee. Wat te denken van bijvoorbeeld Carnage Visors van The Cure? Of de nieuwe van de band ‘zZz’, die als afsluiter van hun laatste album “Juggernaut” een heerlijk en eindeloos doordenderende krautrock-trein hebben gemaakt?

Tijdens de meditatielessen van de vrijdagavond bij Yogapoint in Nijmegen kies ik het liefst voor de rustigste drones die Brian Eno in zijn carrière heeft gemaakt. Soms ook gebruik ik klankschalen om de meditatie op te luisteren. Toen ik laatst werd benaderd door Pieter, een yogi bij Yogapoint die graag eens muziek wilde komen maken met een goede vrienden tijdens een les, leek me dit een uitgesproken geslaagd project voor bij de meditatielessen. En zo geschiedde dat we ongeveer een maand geleden een eerste meditatie met live-muziek inroosterden.

En dat hebben we geweten: nimmer was het zo druk tijdens een yogales bij Yogapoint! Matje aan matje lag men te genieten van een geleide meditatie die vloeiend overliep in een heerlijk ligconcert waarbij de geluiden van gitaar, klankschalen, didgeridoos en regenpijpen over de deelnemers heenspoelden. Na een dik half uur ondergedompeld te zijn in de klanken van Pieter en zijn kornuit, volgde ter afsluitend een welgemeend enthousiast applaus en overduidelijke vraag voor herhaling.

Komende vrijdag – 24 november – is het weer zover! Schrijf je in voor de meditatieles van 20:30 en bemachtig zo een plekje in de hopelijk wederom goedgevulde zaal. En ik heb meerderen reeds gehoord die zich ook hebben ingeschreven voor de hathales voorafgaand, om zo een mooi plekje te kunnen veroveren in de zaal 🙂

Voor een muzikale sfeerimpressie, kijk het filmpje op de facebook-pagina van Yogapoint. Tot vrijdag?

IMG_20170808_163135_958

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s