Kernyoga Kursus 3 – I work out!

Welkom bij de 3e kursus van Kernyoga!

In kursus 1 hebben we de basis van onze yoga neergelegd, in kursus 2 mochten we uitgebreid ontspannen. In kursus 3 gaan we juist enthousiast aan het werk! (Alle 3 de kursussen kan je los van elkaar doen, je hoeft niet eerst 1 en/of 2 te hebben gedaan om nu 3 aan te pakken).


Yoga wordt veel geassocieerd met ontspannen en relaxen, maar je kunt yoga juist ook gebruiken voor een intensieve total body workout. Je lijf aan het werk zetten, kracht opbouwen, mobiliteit opbouwen, uithoudingsvermogen opbouwen en nog steeds met de basisinstellingen van yoga: luister naar je lijf en ga mee zover als goed voelt.

Dit zijn de lessen die je krijgt. Je hoeft deze volgorde niet aan te houden en je mag lessen zo vaak als je wilt doen! Geniet en experimenteer!

dag 1
In de les hatha flowtjes doen we enkele korte flows op de ademhaling die we een langere tijd aanhouden, denk veel schouderwerk en stretches.

dag 2
En na zo’n eerste dag veelal schouders richten we ons in dag 2 juist op de krachtopbouwende asana’s voor de benen.

dag 3
Op de derde dag gaan we aan de slag met de oudste yogareeks die er is. Anderhalf uur verkennen we deze vaste serie die alle spiergroepen te lijf gaat en met een speciale ademhaling veel warmte voor ontgiften creeert.

dag 4
Beetje bijkomen van gisteren, maar ook niet echt: langzaam opbouwend in pittige houdingen die uiteindelijk overgaan in diepe stretches.

dag 5
Klassieke hatha. Langere tijd, en dan echt ook langere tijd, in dezelfde houding om per keer de grenzen te verkennen van je systeem binnen elke uitdaging.

Zo vaak je wilt: de buitencategorie-les is ditmaal de eerste beulsessie. Een half uurtje echt even mogen zweten, met lekker veel planken en krachtige yoga oefeningen.

Vanaf nu verkrijgbaar! Bericht me bij interesse 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s